Portofoliu Calator in Investitii (euro) | Inceputul calatoriei si monitorizare evolutie

Ce este portofoliul Calator in investitii?

πŸ§— Prin intermediul acestui portofoliu doresc sa documentez calatoria in investitii si cum voi proceda, cum voi ajusta si ce greseli voi face pe parcurs si sa informez in legatura cu acestea.

πŸš€ Prin acest portofoliu putem vedea unde am ajunge cu investitiile daca urmarim o anumita strategie si investim constant.

🌱 Un alt scop al acestui portofoliu este de a-mi genera un venit pasiv pe termen lung: atat prin distributia de dividende (din ETF-urile cu distributie), cat si prin retragerea constanta din acesta cand voi ajunge la o valoare considerabila a acestuia (regula de 4%, care nu ar mai fi 4% – mai multe detalii aici).

⚠️ De asemenea, doresc sa mentionez ca nu sunt consultant, nu fac recomandari investitionale. Contraargumentele sunt bine-venite, ne ajuta sa evoluam. Puteti lasa parerile voastre in comentarii in legatura cu aceste investitii. Trebuie facut propriul research inainte de a investi in instrumente financiare si fiecare trebuie sa investeasca in functie de situatia financiara a lui.

Venit pasiv prin intermediul portofoliului

Dupa cum am mentionat si mai sus, as dori ca acest portofoliu sa genereze un venit pasiv, dupa ce voi ajunge la un grad de acumulare considerabil. Acest venit pasiv va fi calculat (estimativ) lunar, pe baza dividendelor distribuite (de la ETF-urile cu distributie), cat si prin retragerea constanta din acesta (din ETF-urile cu acumulare) cand voi ajunge la o valoare considerabila a portofoliului (withdrawal rate – 3%. Mai multe despre safe withdrawal rate gasiti aici. Am mentionat mai sus de ce nu am ales 4%, ci 3%).

Primul prag la care as dori sa ajung este de 300 euro, dupa care as dori sa ajung la 1000 euro.

Strategie portofoliu

πŸ“Œ Documentul cu strategia portofoliului il puteti gasi aici.

Voi incerca sa pastrez aceasta strategie, investind in ETF-uri cu acumulare si ETF-uri cu distributie pe termen lung. In video-ul de mai jos prezint mai detaliat si motivele pentru care fac acest lucru. Pe scurt, dupa ce se va acumula o valoare considerabila in ETF-urile cu acumulare, voi retrage cate putin din portofoliu (safe withdrawal rate). Pentru ETF-urile cu distributie de dividende, voi incerca sa nu retrag deloc si sa ma bucur de dividendele distribuite. Dupa cum am mentionat mai sus, doresc sa generez un venit pasiv prin intermediul acestui portofoliu pe termen lung.

Glosar termeni & Link-uri utile

Detalii despre toate ETF-urile in care imi doresc sa investesc prin intermediul acestui portofoliu:

Cuprins (marcaj de timp) video

  • 0:00 Strategia portofoliului
  • 5:41 Activele din portofoliu
  • 10:54 Investitia lunara
  • 11:50 Alocare (procente) pe active
  • 14:15 Cum voi monitoriza evolutia portofoliului

Prezentare portofoliu

πŸ“Œ Poti deveni abonat pe canalul de youtube pentru a fi la curent cu video-urile mele apasandΒ aici.

⚠️ Site-ul DigiEducatie nu este o recomandare de investitii si nu trebuie considerat ca atare. Materialele si informatiile continute in acest site sunt opinii personale ale administratorului site-ului si nu trebuie in niciun caz tratate ca sfaturi financiare si de investitii Θ™i nu trebuie sa treceti la decizii de investitii/financiare bazate exclusiv pe continutul acestui site – sunteti singurul responsabil pentru deciziile si actiunile de investitii luate de dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.