Actualizare portofoliu Calator in Investitii (euro) | Aprilie 2022

Introducere

Bine v-am gasit. A mai trecut o luna si prin urmare voi prezenta situatia portofoliului la inceputul lunii aprilie. In luna martie, am avut parte de cresteri pe principalele burse internationale si pe bursa romaneasca (mai multe detalii despre evolutia bursei pe luna martie puteti urmari in articolul de aici). Mai multe detalii despre inceputurile acestui portofoliu (Calator in Investitii) puteti gasi aici.

Estimare venit pasiv aprilie

Dupa cum se poate vedea si din imaginea de mai jos, venitul pasiv a crescut fata de cel din luna precedenta, datorita faptului ca am adaugat noi fonduri, am primit dividende si intreg portofoliul a avut o usoara crestere. Luna aceasta, avem un venit lunar de 12.02 euro, comparativ cu 10.08 de luna trecuta.

Evolutie portofoliu

Evolutie generala

Portofoliul a avut o crestere de 3.65% fata de ultima actualizare din martie.

Mai jos se poate observa graficul evolutiei randamentului portofoliului in procente. Mentionez ca nu reprezinta cresteri/scaderi lunare ale acestuia, ci evolutia lunara a portofoliului la o anumita data (ce procent reprezinta profitul/pierderea comparativ cu depunerile lunare la data specificata). G/L+d(%) reprezinta castigul/pierderea in procente la care se adauga si dividendele acumulate.

Evolutie ETF-uri

Cea mai mare scadere in luna martie a avut-o produsul EUNA.DE (iShares Core Global Aggregate Bond UCITS ETF EUR Acc). Acesta a scazut cu -1.99%. Cresterea cea mai mare in luna martie a inregistrat-o QDVE.DE (iShares S&P 500 Information Tech Sec UCITS ETF (Acc)) cu un procent de 7.53%.

Evolutie dividende

In luna martie, am primit dividende de la ETF-urile cu distributie, in valoare de 7.8 euro. In imaginea de mai jos se poate vedea graficul cu evolutia dividendelor.

Ce am achizitionat in aprilie

Dupa cum am mentionat si in prezentarea de inceput a acestui portofoliu, incerc sa urmaresc strategia de aici. Astfel, in aceasta luna am achizitionat:

  • 2 x EUNL.DE (iShares Core MSCI World UCITS ETF (Acc))
  • 4 x IS3N.DE (iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF (Acc))
  • 6 x QDVE.DE (iShares S&P 500 Information Tech Sec UCITS ETF (Acc))
  • 2 x SPYD.DE (SPDR S&P US Dividend Aristocrats UCITS ETF (Dist))

Avand in vedere ca investesc prin intermediul XTB, nu iau unitati fractionare, prin urmare nu pot replica 100% procentele din strategie, dar se poate face o ajustare la final de an, daca va trebui sa fac acest lucru.

Situatia curenta vs Strategia initiala

In strategia initiala a portofoliului am vrut sa ajung la un procent de 80-85% actiuni, 10-15% obligatiuni si restul metale, pe parcursul unui an investitional. Mai jos se poate observa evolutia curenta, dupa primele patru luni de investitii, pe baza produselor pe care le-am cumparat in acest an.

Prezentare video a portofoliului

📌 Poti deveni abonat pe canalul de youtube pentru a fi la curent cu video-urile mele apasand aici.

Concluzie

Luna ce a trecut a fost o luna cu cresteri mai mari fata de luna precedenta. Voi continua sa urmez strategia initiala, sa investesc constant indiferent de volatilitatea pietei.

⚠️ Site-ul DigiEducatie nu este o recomandare de investitii si nu trebuie considerat ca atare. Materialele si informatiile continute in acest site sunt opinii personale ale administratorului site-ului si nu trebuie in niciun caz tratate ca sfaturi financiare si de investitii și nu trebuie sa treceti la decizii de investitii/financiare bazate exclusiv pe continutul acestui site – sunteti singurul responsabil pentru deciziile si actiunile de investitii luate de dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.