Actualizare portofoliu Calator in Investitii (euro) | Februarie 2022

Introducere

Bine v-am gasit. A mai trecut o luna si prin urmare voi prezenta situatia portofoliului la inceputul lunii februarie. In luna ce a trecut am avut parte de scaderi, volatilitate si incertitudine. Mai multe detalii despre inceputurile acestui portofoliu (Calator in Investitii) puteti gasi aici.

Estimare venit pasiv februarie

Dupa cum se poate vedea si din imaginea de mai jos, venitul pasiv a crescut usor fata de cel din luna precedenta, datorita faptului ca am adaugat noi fonduri, altfel s-ar fi vazut o usoara scadere, fiindca valoarea portofoliului a scazut luna trecuta. Luna precedenta a fost de 8.60 euro / luna comparativ cu aceasta luna de 9.46 euro.

Evolutie portofoliu

Evolutie generala

Portofoliul a avut o scadere de -4.34 % fata de ultima actualizare din ianuarie. Pe toata luna ianuarie am avut o scadere de -3.57%.

Mai jos se poate observa graficul evolutiei randamentului portofoliului in procente. Mentionez ca nu reprezinta cresteri/scaderi lunare ale acestuia, ci evolutia lunara a portofoliului la o anumita data (ce procent reprezinta profitul/pierderea comparativ cu depunerile lunare la data specificata). G/L+d(%) reprezinta castigul/pierderea in procente la care se adauga si dividendele acumulate.

Evolutie ETF-uri

Cea mai mare scadere in luna ianuarie a avut-o produsul QDVE.DE (iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS ETF). Acesta a scazut cu -8.10%. La polul opus, cresterea cea mai mare in luna ianuarie a avut-o IS3N.DE (iShares Core MSCI Emerging Markets IMI UCITS ETF) cu un procent de 1.55%.

Evolutie dividende

Din ETF-urile cu distributie, nu am primit pana acum, in acest an, vreun dividend. Puteti vedea evolutia mai jos.

Ce am achizitionat in februarie

Dupa cum am mentionat si in prezentarea de inceput a acestui portofoliu, incerc sa urmaresc strategia de aici. Astfel, in aceasta luna am achizitionat:

  • 20 x EUNA.DE (iShares Core Global Aggregate Bond UCITS ETF)
  • 2 x EUNL.DE (iShares Core MSCI World UCITS ETF)
  • 4 x IS3N.DE (iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF)
  • 6 x QDVE.DE (iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS ETF)
  • 2 x SPYD.DE (SPDR® S&P® U.S. Dividend Aristocrats UCITS ETF (Dist))

Avand in vedere ca investesc prin intermediul XTB, nu iau unitati fractionare, prin urmare nu pot replica 100% procentele din strategie, dar se poate face o ajustare la final de an, daca va trebui sa fac acest lucru.

Situatia curenta vs Strategia initiala

In strategia initiala a portofoliului am vrut sa ajung la un procent de 80-85% actiuni, 10-15% obligatiuni si restul metale, pe parcursul unui an investitional. Mai jos se poate observa evolutia curenta, dupa primele doua luni de investitii, pe baza produselor pe care le-am cumparat in acest an.

Prezentare video a portfoliului

Puteti urmari prezentarea video a portofoliului mai jos. Vizionare placuta.

📌 Poti deveni abonat pe canalul de youtube pentru a fi la curent cu video-urile mele apasand aici.

Concluzie

Luna ce a trecut a fost o luna interesanta, cu scaderi majore pentru unele ETF-uri. Momentan, pentru acest portofoliu doresc sa pastrez strategia inceputa, sa investesc constant indiferent de volatilitatea pietei, dar, daca se vor ivi oportunitati pentru unele produse din portfoliu, voi lua in considerare sa maresc procentul pe care il voi aloca daca acestea vor fi la “reducere”.

⚠️ Site-ul DigiEducatie nu este o recomandare de investitii si nu trebuie considerat ca atare. Materialele si informatiile continute in acest site sunt opinii personale ale administratorului site-ului si nu trebuie in niciun caz tratate ca sfaturi financiare si de investitii și nu trebuie sa treceti la decizii de investitii/financiare bazate exclusiv pe continutul acestui site – sunteti singurul responsabil pentru deciziile si actiunile de investitii luate de dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.