Actualizare portofoliu Calator in Investitii (euro) | Mai 2022

Introducere

Bine v-am gasit. A mai trecut o luna si prin urmare voi prezenta situatia portofoliului la inceputul lunii mai. In luna aprilie, am avut parte de scaderi pe majoritatea burselor internationale si pe bursa romaneasca (mai multe detalii despre evolutia bursei pe luna aprilie puteti urmari in articolul de aici). Mai multe detalii despre inceputurile acestui portofoliu (Calator in Investitii) puteti gasi aici.

Estimare venit pasiv

Venitul pasiv a crescut fata de cel din luna precedenta, datorita faptului ca am adaugat noi fonduri si intreg portofoliul a avut o usoara crestere. Luna aceasta, avem un venit lunar de 12.50 euro, comparativ cu 12.02 de luna trecuta.

Evolutie portofoliu

Evolutie generala

Portofoliul a avut o scadere de -2.51% fata de ultima actualizare din luna aprilie.

Mai jos se poate observa graficul evolutiei randamentului portofoliului in procente. Mentionez ca nu reprezinta cresteri/scaderi lunare ale acestuia, ci evolutia lunara a portofoliului la o anumita data (ce procent reprezinta profitul/pierderea comparativ cu depunerile lunare la data specificata). G/L+d(%) reprezinta castigul/pierderea in procente la care se adauga si dividendele acumulate.

Evolutie ETF-uri

Cea mai mare scadere in luna aprilie a avut-o produsul QDVE.DE (iShares S&P 500 Information Tech Sec UCITS ETF (Acc)). Acesta a scazut cu -6.6%. Cresterea cea mai mare in luna aprilie a inregistrat-o EGLN.UK iShares Physical Physical Gold ETC cu un procent de 3.19%.

Evolutie dividende

In aceasta luna, nu am primit dividende, prin urmare nivelul acestora a ramas la cel de luna trecuta.

Ce am achizitionat in mai

Dupa cum am mentionat si in prezentarea de inceput a acestui portofoliu, incerc sa urmaresc strategia de aici. Astfel, in aceasta luna am achizitionat:

  • 21 x EUNA.DE (iShares Core Global Aggregate Bond UCITS ETF)
  • 2 x EUNL.DE (iShares Core MSCI World UCITS ETF (Acc))
  • 6 x QDVE.DE (iShares S&P 500 Information Tech Sec UCITS ETF (Acc))
  • 2 x SPYD.DE (SPDR S&P US Dividend Aristocrats UCITS ETF (Dist))

Situatia curenta vs Strategia initiala

In strategia initiala a portofoliului am vrut sa ajung la un procent de 80-85% actiuni, 10-15% obligatiuni si restul metale, pe parcursul unui an investitional. Mai jos se poate observa evolutia curenta, dupa primele cinci luni de investitii, pe baza produselor pe care le-am cumparat in acest an.

Prezentare video a portofoliului

📌 Poti deveni abonat pe canalul de youtube pentru a fi la curent cu video-urile mele apasand aici.

Concluzie

Luna ce a trecut a fost marcata de scaderi semnificative. Voi continua sa urmez strategia initiala, sa investesc constant indiferent de volatilitatea pietei. Spor la investitii!

⚠️ Site-ul DigiEducatie nu este o recomandare de investitii si nu trebuie considerat ca atare. Materialele si informatiile continute in acest site sunt opinii personale ale administratorului site-ului si nu trebuie in niciun caz tratate ca sfaturi financiare si de investitii și nu trebuie sa treceti la decizii de investitii/financiare bazate exclusiv pe continutul acestui site – sunteti singurul responsabil pentru deciziile si actiunile de investitii luate de dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.