Actualizare portofoliu Calator in Investitii (euro) | Martie 2022

Introducere

Bine v-am gasit. A mai trecut o luna si prin urmare voi prezenta situatia portofoliului la inceputul lunii martie. In luna ce a trecut am avut parte de volatilitate si incertitudine, cum a fost de altfel de la inceputul anului. Mai multe detalii despre inceputurile acestui portofoliu (Calator in Investitii) puteti gasi aici.

Estimare venit pasiv martie

Dupa cum se poate vedea si din imaginea de mai jos, venitul pasiv a crescut usor fata de cel din luna precedenta, datorita faptului ca am adaugat noi fonduri, altfel s-ar fi vazut o usoara scadere, fiindca valoarea portofoliului a scazut luna trecuta. Luna precedenta a fost de 9.46 euro / luna comparativ cu aceasta luna de 10.08 euro.

Evolutie portofoliu

Evolutie generala

Portofoliul a avut o scadere de -2.9% fata de ultima actualizare din februarie. Pe toata luna februarie am avut o scadere de -2.75%.

Mai jos se poate observa graficul evolutiei randamentului portofoliului in procente. Mentionez ca nu reprezinta cresteri/scaderi lunare ale acestuia, ci evolutia lunara a portofoliului la o anumita data (ce procent reprezinta profitul/pierderea comparativ cu depunerile lunare la data specificata). G/L+d(%) reprezinta castigul/pierderea in procente la care se adauga si dividendele acumulate.

Evolutie ETF-uri

Cea mai mare scadere in luna februarie a avut-o produsul SPYW.DE (SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats UCITS ETF (Dist) ). Acesta a scazut cu -6%. La polul opus, cresterea cea mai mare in luna februarie a avut-o EGLN.UK (iShares Physical Gold ETC) cu un procent de 5.4%.

Evolutie dividende

Din ETF-urile cu distributie, nu am primit pana acum, in acest an, vreun dividend.

Ce am achizitionat in martie

Dupa cum am mentionat si in prezentarea de inceput a acestui portofoliu, incerc sa urmaresc strategia de aici. Astfel, in aceasta luna am achizitionat:

  • 3 x EGLN.UK (iShares Physical Gold ETC)
  • 2 x EUNL.DE (iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc))
  • 17 x IUSN.DE (iShares MSCI Wld Small Cap UCITS ETF ACC)
  • 2 x SPYD.DE (SPDR S&P US Dividend Aristocrats UCITS ETF (Dist))
  • 5 x SPYW.DE (SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats UCITS ETF (Dist))

Avand in vedere ca investesc prin intermediul XTB, nu iau unitati fractionare, prin urmare nu pot replica 100% procentele din strategie, dar se poate face o ajustare la final de an, daca va trebui sa fac acest lucru.

Situatia curenta vs Strategia initiala

In strategia initiala a portofoliului am vrut sa ajung la un procent de 80-85% actiuni, 10-15% obligatiuni si restul metale, pe parcursul unui an investitional. Mai jos se poate observa evolutia curenta, dupa primele trei luni de investitii, pe baza produselor pe care le-am cumparat in acest an.

Prezentare video a portofoliului

📌 Poti deveni abonat pe canalul de youtube pentru a fi la curent cu video-urile mele apasand aici.

Concluzie

Luna ce a trecut a fost o luna plina de incertitudini, cu scaderi majore pentru unele ETF-uri. Momentan, pentru acest portofoliu doresc sa pastrez strategia inceputa, sa investesc constant indiferent de volatilitatea pietei.

Trebuie sa ramanem puternici, sa ne pastram calmul, fiindca va fi bine. Zile linistite!

⚠️ Site-ul DigiEducatie nu este o recomandare de investitii si nu trebuie considerat ca atare. Materialele si informatiile continute in acest site sunt opinii personale ale administratorului site-ului si nu trebuie in niciun caz tratate ca sfaturi financiare si de investitii și nu trebuie sa treceti la decizii de investitii/financiare bazate exclusiv pe continutul acestui site – sunteti singurul responsabil pentru deciziile si actiunile de investitii luate de dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.