Actualizare lunara portofoliu Calator in Investitii (euro) | Februarie 2024

Noutati

Salutare,

A trecut prima luna din anul 2024 si, asa cum am obisnuit, revin cu actulizarea portofoliului pe bursa internationala “Calator in investitii”. In luna ce a trecut am avut parte de cresteri, toate detaliile le voi aborda mai jos in acest articol.

Daca esti prima data pe acest site si nu ai citit despre inceputurile acestui portofoliu, o poti face aici.

Inainte de a incepe, as dori sa mentionez din nou despre Planurile de Investitii oferite de cei de la XTB. Prin intermediul acestor planuri, de exemplu, puteti automatiza toate tranzactiile pe care le faceti in mod uzual pe portofoliu. Am vorbit despre cum puteti face acest lucru in articolul de aici. De asemenea toate informatiile despre aceste planuri le puteti gasi pe site-ul celor de la XTB, in linkul de aici.

Evolutie venit pasiv

Venitul pasiv de luna aceasta nu va lua in considerare dividendele. Ce inseamna mai exact asta? Practic, dividendele incasate lunar sunt 0, avand in vedere ca suntem la inceput de an, deci nu voi lua in considerare dividendele de la ETF-urile cu distributie. Astfel, luna aceasta avem un venit estimativ lunar de 32.2 euro. Daca iau in considerare si dividendele de pe ultimele 12 luni, avem un venit de 39.9 euro, usor in crestere fata de luna trecuta.

Evolutie portofoliu

Portofoliul a crescut fata de ultima actualizare de luna trecuta. Asta si datorita faptului ca am adaugat noi fonduri, dar si faptului ca a existat o crestere a detinerilor pe bursa. Mai jos se poate observa graficul evolutiei randamentului portofoliului in procente.

De asemenea, in graficul de mai jos se poate observa si cum a evoluat profitul total de la luna la luna, de la inceputul portofoliului (cu dividendele incluse).

Randament YTD (year-to-date)

Randamentul YTD al portofoliului este de 7%. Inceputul de an 2024 a fost unul generos. Sa vedem daca se va mentine acest trend pe parcursul acestui an.

Ce am achizitionat in februarie

Dupa cum am mentionat si in prezentarea de inceput a acestui portofoliu, incerc sa urmaresc strategia de aici.

Astfel, luna aceasta am achizitionat:

  • EUNA.DE (iShares Core Global Aggregate Bond UCITS ETF)
  • EUNL.DE (iShares Core MSCI World UCITS ETF (Acc))
  • IS3N.DE (iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF (Acc))
  • QDVE.DE (iShares S&P 500 Information Tech Sec UCITS ETF (Acc))
  • SPYD.DE (SPDR® S&P® U.S. Dividend Aristocrats UCITS ETF (Dist))

Situatia curenta vs strategia initiala

In strategia initiala a portofoliului am vrut sa ajung la un procent de 80-85% actiuni, 10-15% obligatiuni si restul metale, pe parcursul unui an investitional. Mai jos se poate observa evolutia curenta, pe baza produselor pe care le-am cumparat in primele doua luni din anul 2024.

Prezentare video a portofoliului

Concluzii

Luna aceasta am urmat cu disciplina strategia de investitie pe care am setat-o initial, pe acest portofoliu si imi doresc sa ma tin de ea indiferent ce va aparea pe parcursul acestui an.

Va multumesc ca ati citit pana la final.

Spor in toate,

DigiEducatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.