Actualizare lunara portofoliu Bursa de Valori Bucuresti | Februarie 2024 #calatorbvb

Rezumat

Salutare. Cum v-am obisnuit si asa cum am mentionat si in articolul in care am decis sa public strategia pe care o voi urma la Bursa de Valori Bucuresti cu portofoliul meu, revin cu actualizarile lunare pe acest portofoliu.

Evolutie portofoliu

In ultima luna, randamentul portofoliului a fost de 0.7% pe contul de RON. Evolutia BET-ului pe ultima luna a fost de 0.5%. (nu reprezinta ultima luna calendaristica, ci ultima luna din momentul scrierii acestui articol).

Randamentul portofoliului de la inceput de an este de 2.8%.

In legatura cu obligatiunile corporative pe care le detineam si trebuiau sa imi fie inapoiate, nu am nicio noutate, momentan nu am primit banii pe aceastea.

Dividende si cupoane

In luna ianuarie am primit dividende de la BRD in valoare de 269 RON.

Ce achizitii am facut in luna februarie

Asa cum am mentionat si in prezentarea de inceput a acestui portofoliu, incerc sa urmaresc strategia de aici (doresc sa incerc sa replic manual indicele BET si de suma ramasa iau unitati la ETF-ul ce replica indicele BET). De asemenea, dupa cum se poate observa si in strategie, am repartizat tranzactiile astfel incat sa am 2 pe luna pentru a nu face multe tranzactii mici, astfel optimizand comisionul per tranzactie.

Avand in vedere ca structura comisionului s-a modificat la Tradeville, voi mai vedea pe viitor cum voi ajusta tranzactiile, ca sa fie optim din punct de vedere al comisioanelor.

Astfel, luna aceasta am achizitionat:

  • OMV Petrom
  • TVBETETF (ETF-ul ce replica indicele BET)

Rambursari anticipate

Dupa cum povesteam si in articolul de aici, mi-am propus sa fac plati anticipate, dar putin diferit fata de metoda velocity banking. Ma voi folosi de banii din overdraft pentru a plati anticipat creditul ipotecar si voi folosi cardul de credit pentru a tine descoperitul de cont cat mai mic, dar nu voi plati folosind tot overdraftul o data, ci platesc lunar o anumita suma din el (ca un fel de plata anticipata, dar platita din overdraft).

In luna februarie sper sa fac plata anticipata dupa publicarea acestui video, voi veni cu actualizari luna viitoare.

De asemenea, explorez ideea de a lua un credit de nevoi personale pentru a plati anticipat din creditul imobiliar. Ramane sa vedem daca se va concretiza ceva in acest sens sau nu.

Prezentare video a portofoliului

Va multumesc ca ati citit pana la final.

Spor in toate,

DigiEducatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.