Baza de date ETF-uri si alte investitii | Actualizari periodice| Research

Despre baza de date ETF-uri si alte investitii

Bine v-am gasit. De-a lungul timpului, am creat video-uri si articole in care am discutat despre diverse ETF-uri (Exchange Traded Funds). M-am decis sa centralizez toate aceste ETF-uri despre care am discutat si pe care le urmaresc. Astfel, am creat aceasta baza de date (link-ul se poate accesa si din sectiunea de pe site Educatie Financiara > Resurse utile, prin click pe “Baza de date ETF (Exchange Traded Fund) si alte investitii | Research” ).

Aceasta baza de date este publica si o puteti analiza de fiecare data, daca va este utila. Voi face actualizari periodice pe aceasta, in functie de ceea ce consider ca este interesant sa intre in acest document. Voi face un mic rezumat a ceea ce puteti gasi in acest document (o explicatie detaliata a acestei baze de date puteti urmari in video-ul de mai jos).

Astfel, baza de date cu ETF-uri si alte investitii contine:

  • O sectiune cu ETF-uri separate pe categorii (obligatiuni, ETF pe actiuni din S&P 500 , ETF pe tehnologie(IT) etc), pe care le urmaresc eu si in care si investesc (exista o coloana in care specifica daca am investitie activa in acel ETF) in care specific ticker-ul (simbolul) de la XTB al acelui ETF si descrierea acestuia, precum si costul total al ETF-ului si linkul unde puteti gasi toate informatiile despre acel ETF. Aici voi mai adauga ETF-uri pe care le voi considera relevante pe viitor si voi actualiza ETF-urile existente.
  • O sectiune cu “ETF-uri in analiza (research)”: aici voi completa cu diverse ETF-uri/Actiuni ce imi prezinta interes, dar nu am apucat sa ma informez despre ele. Si pe masura ce gasesc informatii, acestea vor intra (sau nu) in prima sectiune descrisa
  • Ultima sectiune “Research Romania”: va contine informatii despre noi titluri de stat sau titluri de stat cu un randament satisfacator pentru mine. (in care as putea sa investesc, de exemplu, pentru fondul de siguranta). De asemenea aici vor aparea pe viitor si alte posibile investitii cu potential pentru mine pe bursa din Romania.

In prima sectiune am ales sa pun ticker-ul de la XTB, fiindca portofoliul public si nu numai il am la XTB si investesc prin intermediul lor de aproape 3 ani cu 0% comision* ( *„0% comision” inseamna ca atat timp cat suma rulata de tine intr-o luna nu depaseste valoarea de 100 000 EUR, investitiile in actiuni si ETF-uri cu detinere sunt complet gratuite. Mai multe despre comisionul de 0%: https://www.xtb.com/ro/analize-de-piata/beneficiile-si-motivele-din-spatele-ofertei-0-comision ). Daca vrei sa testezi platforma lor, iti poti face un cont demo aici.

Sper ca aceasta baza de date sa va fie de folos. Voi incerca sa o actualizez periodic cu noi informatii ce imi vor prezenta interes. De asemenea, daca aveti sugestii de ETF-uri cu potential, nu ezitati sa imi lasati un comentariu cu propunerea voastra. Spor in toate, ne revedem curand!

Prezentare video

📌 Poti deveni abonat pe canalul de youtube pentru a fi la curent cu video-urile mele apasand aici.

Daca ati gasit informatii utile, ce v-au ajutat, imi puteti face cinste cu o cafea aici: https://www.buymeacoffee.com/digieducatie sau aici: https://patreon.com/digieducatie sau puteti deveni membru al canalului de youtube DigiEducatie pentru a sustine munca depusa, apasand butonul de “Join” – avand si cateva beneficii extra in semn de multumire.

⚠️ Site-ul DigiEducatie nu este o recomandare de investitii si nu trebuie considerat ca atare. Materialele si informatiile continute in acest site sunt opinii personale ale administratorului site-ului si nu trebuie in niciun caz tratate ca sfaturi financiare si de investitii și nu trebuie sa treceti la decizii de investitii/financiare bazate exclusiv pe continutul acestui site – sunteti singurul responsabil pentru deciziile si actiunile de investitii luate de dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.