Actualizare lunara portofoliu Bursa de Valori Bucuresti | Februarie 2023 #calatorbvb

Noutati

Bine v-am gasit. Asa cum am mentionat si in articolul in care am decis sa public si strategia pe care o voi urma la Bursa de Valori Bucuresti cu portofoliul meu, revin cu actualizarile lunare pe acest portofoliu. Inainte sa incepem, sa facem un rezumat al lunii ianuarie:

  • Bursa de la Bucuresti a crescut in luna ianuarie (toate detaliile in articolul de aici)
  • Ministerul finantelor a lansat o noua emisiune de titluri de stat TEZAUR: mai multe detalii in video-ul de aici

Evolutie portofoliu

In ultima luna, randamentul portofoliului a fost de 0.05% pe contul de RON si de 0.7% pe contul de euro (contul de euro consta in cateva obligatiuni de stat in euro si obligatiuni corporative. Acestea sunt pentru fondul de siguranta. Chiar daca se considera a fi riscante obligatiunile corporative, nu am expunere mare pe acestea si urmeaza sa expire in curand). Evolutia BET-ului pe ultima luna a fost de 0.67%. (nu reprezinta ultima luna calendaristica, ci ultima luna din momentul scrierii acestui articol).

Compozitia portofoliului din acest moment poate fi vazuta in poza de mai jos:

Dividende si cupoane

In luna ianuarie, am primit un cupon in valoare de 4 euro, de la o obligatiune corporativa, denominata in euro. Este primul cupon incasat in acest an. Vom vedea la actualizarea de final de an cum au evoluat aceste venituri de-a lungul anului.

Ce achizitii am facut in februarie

Asa cum am mentionat si in prezentarea de inceput a acestui portofoliu, incerc sa urmaresc strategia de aici (doresc sa incerc sa replic manual indicele BET si de suma ramasa iau unitati la ETF-ul ce replica indicele BET). De asemenea, dupa cum se poate observa si in strategie, am repartizat tranzactiile astfel incat sa am 2 pe luna pentru a nu face multe tranzactii mici, astfel optimizand comisionul per tranzactie.

Astfel, luna aceasta am achizitionat:

  • TVBETETF (ETF BET Patria Tradeville – ETF ce replica indicele BET)
  • SNP (OMV Petrom)

Prin urmare, in acest moment, pe baza achizitiilor din acest an, raportul activelor cumparate in acest an sunt ca in situatia de mai jos:

La final de an, doresc sa ajung la procentele ce sunt disponibile si in strategie si care sunt afisate si in imaginea de mai jos:

Prezentarea video a portofoliului

📌 Poti deveni abonat pe canalul de youtube pentru a fi la curent cu video-urile mele apasand aici.

Concluzii

Luna aceasta am urmat strategia cu disciplina, nu am facut alte modificari pe portofoliu. Ne reauzim luna viitoare.

Mentionez inca o data ca spreadsheet-ul cu strategia il puteti copia si schimba dupa nevoi, daca doriti sa il folositi. Puteti citi articolul de inceput sau puteti vedea video-ul aferent in care explic cum puteti modifica in functie de necesitati.

⚠️ Site-ul DigiEducatie nu este o recomandare de investitii si nu trebuie considerat ca atare. Materialele si informatiile continute in acest site sunt opinii personale ale administratorului site-ului si nu trebuie in niciun caz tratate ca sfaturi financiare si de investitii și nu trebuie sa treceti la decizii de investitii/financiare bazate exclusiv pe continutul acestui site – sunteti singurul responsabil pentru deciziile si actiunile de investitii luate de dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.