Bine v-am gasit,
Revin cu actualizarea portofoliului pe bursa internationala, “Calator in investitii”. Daca nu ati mai citit actualizarile de pana acum si cititi prima data un astfel de articol, in aceste actualizari lunare povestesc despre investitiile pe bursa internationala: mi-am definit o strategie si am incercat sa ma tin de aceasta, din anul 2021. Investesc prin intermediul XTB in acest portofoliu. Toate detaliile despre inceputurile acestui portofoliu le puteti citi aici. De asemenea, daca doriti sa deschideti un cont la acestia, gasiti un link si aici.
As dori sa mentionez ca, asta s-ar putea sa fie ultima actualizare in acest format, fiindca e posibil sa mai schimb putin aceste actualizari periodice, in sensul in care voi face o actualizare lunara “unificata” a portofoliilor publice: o singura actualizare, atat pentru bursa internationala cat si pentru Bursa de Valori Bucuresti si poate cu alte cateva schimbari. Vom mai vedea.
De asemenea, luna aceasta am facut cateva cercetari in legatura cu asigurarile de viata, poate voi face un video in legatura cu acestea, dupa ce voi mai cerceta putin acest subiect.
Din punct de vedere al portofoliului in sine, nu am avut parte de “actiune” pe aceasta, a fost o luna relativ normala ca si evolutie, fara evenimente majore care sa aduca un castig sau o pierdere majora pe portofoliu.
Evolutie venit pasiv
Venitul pasiv a crescut usor, fiindca am adaugat fonduri noi, dar si pentru ca portofoliul a avut o usoara crestere.

Evolutie portofoliu si randament YTD (year-to-date)
Portofoliul a avut o usoara crestere luna trecuta (nesemnificativa). Randamentul YTD al portofoliului este de aprox. 1.5%.
Ce am achizitionat in februarie
Dupa cum am mentionat intr-un articol recent, am facut o ajustare pe portofoliu, in legatura cu EUNA DE (Global Aggregation Bond ETF), in sensul in care am renuntat sa mai iau si voi distribui acele pozitii spre celelalte active din portofoliu. Cum am mentionat si in prezentarea de inceput a acestui portofoliu, incerc sa urmaresc strategia de aici, care a fost actualizata, in urma redistribuirii unitatilor de EUNA DE de care vorbeam mai devreme.
Luna aceasta am achizitionat 5 active (nu am luat pozitii ramase “restante” de anul trecut, mai am aproximativ 3). Astfel, am achizionat:
- EUNL.DE (iShares Core MSCI World UCITS ETF (Acc))
- IS3N.DE (iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF (Acc))
- QDVE.DE (iShares S&P 500 Information Tech Sec UCITS ETF (Acc))
- SPYD.DE (SPDR® S&P® U.S. Dividend Aristocrats UCITS ETF (Dist))
- SPYW.DE (SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats UCITS ETF (Dist))
Situatia curenta vs strategia initiala
In strategia initiala a portofoliului am vrut sa ajung la un procent de 85-90% actiuni, 10-15% obligatiuni si metale (dupa reajustarea portofoliului).
Avand in vedere ca am achizitionat doar pentru lunile ianuarie si februarie, in acest an, situatia se prezinta astfel:

Prezentarea video a portofoliului
📌 Poti deveni abonat pe canalul de youtube pentru a fi la curent cu video-urile mele apasand aici.
Spor in toate,
DigiEducatie.