Actualizare lunara portofoliu Bursa de Valori Bucuresti | Aprilie 2024 #calatorbvb

Rezumat

Salutare. Cum v-am obisnuit si asa cum am mentionat si in articolul in care am decis sa public strategia pe care o voi urma la Bursa de Valori Bucuresti cu portofoliul meu, revin cu actualizarile lunare pe acest portofoliu si alte cateva noutati din luna precedenta, printre care:

  • Am luat un credit nevoi personale despre care am discutat in lunile trecute pentru rambursare anticipata a creditului ipotecar. Toate detaliile, in sectiune despre rambursari anticipate
  • Am facut un card de credit nou pentru a beneficia de noua oferta de la BCR, ce presupune cashback la supermarketuri si benzinarii (in anumite conditii).
  • Am vandut Fondul Proprietatea

Evolutie portofoliu

In ultima luna, randamentul portofoliului a fost de 1.3% pe contul de RON.

Randamentul portofoliului de la inceput de an este de 5.3%.

In legatura cu obligatiunile corporative pe care le detineam si trebuiau sa imi fie inapoiate, nu am nicio noutate, momentan nu am primit banii pe aceastea.

Iau in considerare ca in aceasta luna sa mai iau titluri de stat fidelis, avand in vedere ca se pot subscrie din nou titluri de stat fidelis in aprilie. Voi reveni cu actualizari luna viitoare, daca ma voi hotari sa subscriu.

Dividende si cupoane

In luna martie, am primit un cupon de la titlurile de stat detinute.

Ce achizitii am facut in luna aprilie

Asa cum am mentionat si in prezentarea de inceput a acestui portofoliu, incerc sa urmaresc strategia de aici (doresc sa incerc sa replic manual indicele BET si de suma ramasa iau unitati la ETF-ul ce replica indicele BET). De asemenea, dupa cum se poate observa si in strategie, am repartizat tranzactiile astfel incat sa am 2 pe luna pentru a nu face multe tranzactii mici, astfel optimizand comisionul per tranzactie.

De asemenea, am facut o ajutare la strategie, in sensul in care am eliminat Fondul Proprietatea din achizitiile individuale, avand in vedere ca nu mai ocupa un procent mare din indicele BET.

Astfel, luna aceasta am achizitionat:

  • OMV Petrom
  • TVBETETF (ETF ce replica indicele BET)

Rambursari anticipate

Dupa cum povesteam si in articolul de aici, mi-am propus sa fac plati anticipate, dar putin diferit fata de metoda velocity banking. Ma voi folosi de banii din overdraft pentru a plati anticipat creditul ipotecar si voi folosi cardul de credit pentru a tine descoperitul de cont cat mai mic, dar nu voi plati folosind tot overdraftul o data, ci platesc lunar o anumita suma din el (ca un fel de plata anticipata, dar platita din overdraft).

Am tot analizat ideea de a lua un credit de nevoi personale pentru a plati anticipat creditul imobiliar. Astfel, in luna martie, avand in vedere ca am prins o oferta buna (la BCR), am decis sa fac acest pas. Astfel, din aceasta rambursare anticipata am “salvat” 5 ani si 9 luni din perioada creditului.

Prezentare video a portofoliului

📌 Poti deveni abonat pe canalul de youtube pentru a fi la curent cu video-urile mele apasand aici.

Va multumesc ca ati citit pana la final.

Spor in toate,

DigiEducatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.