Actualizare lunara portofoliu Bursa de Valori Bucuresti | Mai 2023 #calatorbvb

Bine v-am gasit. Asa cum am mentionat si in articolul in care am decis sa public strategia pe care o voi urma la Bursa de Valori Bucuresti cu portofoliul meu, revin cu actualizarile lunare pe acest portofoliu. Inainte de a incepe, sa facem un scurt rezumat al lunii aprilie:

  • Bursa de valori Bucuresti a avut o usoara crestere in luna aprilie (mai multe detalii aici)
  • Am urmat strategia setata de la inceputul acestui portofoliu si sunt multumit de acest lucru.
  • In lunile urmatoare, va urma plata dividendelor pentru principalele companii din indicele BET. Voi actualiza in sectiunea “Dividende si cupoane” ce voi primi de la acestea.

Evolutie portofoliu

In ultima luna, randamentul portofoliului a fost de -1.6% pe contul de RON si de 0.9% pe contul de euro (contul de euro consta in cateva obligatiuni de stat in euro si obligatiuni corporative. Acestea sunt pentru fondul de siguranta. Chiar daca se considera a fi riscante obligatiunile corporative, nu am expunere mare pe acestea si urmeaza sa expire in curand). Evolutia BET-ului pe ultima luna a fost de -2.48%. (nu reprezinta ultima luna calendaristica, ci ultima luna din momentul scrierii acestui articol).

Compozitia portofoliului din acest moment poate fi vazuta in poza de mai jos:

Dividende si cupoane

In luna aprilie, am primit un cupon in valoare de 4 euro, de la o obligatiune corporativa in euro. In imaginea de mai jos se poate observa evolutia dividendelor si cupoanelor de la inceput de an.

Totalul dividendelor si cupoanelor incasate in 2023: 65.4 RON

Ce achizitii am facut in mai

Asa cum am mentionat si in prezentarea de inceput a acestui portofoliu, incerc sa urmaresc strategia de aici (doresc sa incerc sa replic manual indicele BET si de suma ramasa iau unitati la ETF-ul ce replica indicele BET). De asemenea, dupa cum se poate observa si in strategie, am repartizat tranzactiile astfel incat sa am 2 pe luna pentru a nu face multe tranzactii mici, astfel optimizand comisionul per tranzactie.

Astfel, luna aceasta am achizitionat:

  • SNG Romgaz
  • SNN Nuclearelectrica

Prin urmare, in acest moment, pe baza achizitiilor din acest an, raportul activelor cumparate in acest an sunt ca in situatia de mai jos (in acest grafic iau in considerare doar achizitiile din strategie, nu si ce poate aparea pe parcurs):

La final de an, doresc sa ajung la procentele ce sunt disponibile si in strategie si care sunt afisate si in imaginea de mai jos:

Prezentare video a portofoliului

Poti deveni abonat pe canalul de youtube pentru a fi la curent cu video-urile mele apasand aici.

Concluzii

Luna aceasta am urmat cu disciplina strategia de cumparare pe care am setat-o initial. Poate parea monton si plictisitor sa urmezi o strategie, dar sunt foarte bucuros ca reusesc sa ma tin de aceasta avand in vedere ca in viata pot aparea atat de multe neprevazute. Ne reauzim luna viitoare.

⚠️ Site-ul DigiEducatie nu este o recomandare de investitii si nu trebuie considerat ca atare. Materialele si informatiile continute in acest site sunt opinii personale ale administratorului site-ului si nu trebuie in niciun caz tratate ca sfaturi financiare si de investitii și nu trebuie sa treceti la decizii de investitii/financiare bazate exclusiv pe continutul acestui site – sunteti singurul responsabil pentru deciziile si actiunile de investitii luate de dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.