Actualizare lunara portofoliu Bursa de Valori Bucuresti | Martie 2024 #calatorbvb

Rezumat

Salutare. Cum v-am obisnuit si asa cum am mentionat si in articolul in care am decis sa public strategia pe care o voi urma la Bursa de Valori Bucuresti cu portofoliul meu, revin cu actualizarile lunare pe acest portofoliu si alte cateva noutati din luna precedenta.

Evolutie portofoliu

In ultima luna, randamentul portofoliului a fost de 1.3% pe contul de RON.

Randamentul portofoliului de la inceput de an este de 5.3%.

In legatura cu obligatiunile corporative pe care le detineam si trebuiau sa imi fie inapoiate, nu am nicio noutate, momentan nu am primit banii pe aceastea.

Dividende si cupoane

In luna martie nu am primit niciun dividend si niciun cupon de la titlurile de stat.

In schimb, luna aceasta am subscris la titlurile de stat in lei si EURO, Fidelis, cele cu scadenta pe 1 an, pentru a-mi consolida fondul de siguranta.

Ce achizitii am facut in luna martie

Asa cum am mentionat si in prezentarea de inceput a acestui portofoliu, incerc sa urmaresc strategia de aici (doresc sa incerc sa replic manual indicele BET si de suma ramasa iau unitati la ETF-ul ce replica indicele BET). De asemenea, dupa cum se poate observa si in strategie, am repartizat tranzactiile astfel incat sa am 2 pe luna pentru a nu face multe tranzactii mici, astfel optimizand comisionul per tranzactie.

Astfel, luna aceasta am achizitionat:

  • Banca Transilvania
  • Hidroelectrica

Pe langa aceste achizitii, dupa cum am mentionat si mai sus, am subscris la titlurile de stat Fidelis.

Rambursari anticipate

Dupa cum povesteam si in articolul de aici, mi-am propus sa fac plati anticipate, dar putin diferit fata de metoda velocity banking. Ma voi folosi de banii din overdraft pentru a plati anticipat creditul ipotecar si voi folosi cardul de credit pentru a tine descoperitul de cont cat mai mic, dar nu voi plati folosind tot overdraftul o data, ci platesc lunar o anumita suma din el (ca un fel de plata anticipata, dar platita din overdraft).

In luna februarie am facut o plata anticipata, reducandu-mi perioada creditului cu 3 luni.

De asemenea, cum am mentionat si articolul trecut, am explorat ideea de a lua un credit de nevoi personale pentru a plati anticipat din creditul imobiliar. Am analizat cateva oferte si, chiar daca per total as iesi mai bine daca as plati anticipat (adica mi-as reduce considerabil dobanda la creditul imobiliar), voi mai astepta o perioada, fiindca ofertele pe care le-am avut au fost cu dobanzi mari. Voi mai astepta si voi vedea ce va mai aparea pe parcursul anului.

Prezentare video a portofoliului

Va multumesc ca ati citit pana la final.

Spor in toate,

DigiEducatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.